Over de populariteit van latex kleding

latex kousen

Al tientallen jaren associëren eindeloos veel mensen latex kleding met seksualiteit. Latex is sexy, glad, glimmend en zowel mannen als vrouwen vinden het geregeld erg aantrekkelijk. Hoe komt dat eigenlijk? We kijken een stukje terug.

Latex kousen rood

Latex in de seksindustrie

Het is al heel lang geleden dat latex een intrede maakte in de seksindustrie. Steeds meer sexy pakjes werden van latex gemaakt. Dat heeft een aantal redenen. Latex zit namelijk heel strak maar sluit ook mooi om het lijf. Het geeft mensen daarom een mooi figuur. Daarnaast is latex glimmend en doet het denken aan olie op het lichaam, iets wat ook veel mensen erg aantrekkelijk vinden. Latex is bovendien vriendelijk voor de huid maar ook relatief makkelijk te produceren. Het is dan ook niet gek dat dit materiaal zo populair is.

Latex voor mannen en vrouwen

Tegenwoordig kun je allerlei sexy kleding kopen in latex. Het is verkrijgbaar in sekswinkels maar ook normale winkels gebruiken wel eens latex in hun kleding, bijvoorbeeld wanneer ze rokken of broeken maken. Latex wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen is de latex catsuit razend populair. Maar ook latex jurkjes doen het erg goed. Mannen dragen zo nu en dan complete latex shirts, al dan niet doorschijnend op sommige plekken.

sexy kousen

Pas ook op voor latex

Het is wel goed om te weten dat een relatief grote groep mensen allergisch is voor latex. Wanneer je dus voor het eerst latex gaat dragen, let dan op. Krijg je jeuk, rode bultjes of op een andere manier last van je huid of luchtwegen? Doe het latex pak direct uit en spoel je lichaam af. Schakel een dokter in als de complicaties blijven.