Glijmiddel gebruiken met een condoom: is het veilig?

xman silicone

Op een condoom zit standaard glijmiddel. Er zit echter niet veel glijmiddel op een condoom. Wil je meer glijmiddel gebruiken? Dan kun je zelf extra glijmiddel aanbrengen op het condoom. Wel moet dit glijmiddel zijn dat je met een condoom kunt gebruiken. Let op: niet alle soorten glijmiddel zijn veilig te gebruiken in combinatie met een condoom. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Olieproducten als glijmiddel

Sommige mensen gebruiken olieproducten als glijmiddel. Wij raden dit altijd af. Olieproducten zijn namelijk niet goed voor je edele delen. Ze kunnen je huid verstoppen en dit zorgt voor allerlei vervelende klachten. Daar komt nog bij dat olieproducten niet goed zijn voor condooms. Je kunt deze producten nooit met een condoom gebruiken. Doe je dit wel, dan is de kans groot dat jouw condoom kapot gaat. Met alle gevolgen van dien.

Tip: op de verpakking van glijmiddel staat altijd of je dit glijmiddel wel of niet met een condoom kunt gebruiken. Check altijd de verpakking van jouw glijmiddel voor je dit middeltje op je condoom doet.  xman silicone

Het glijmiddel van Xman-Store

Xman-Store is gespecialiseerd in de verkoop van glijmiddel. In de online shop kun je twee soorten glijmiddel kopen, namelijk Xman silicone glijmiddel en Xman glijmiddel op waterbasis. Beide soorten glijmiddel kun je met een condoom gebruiken. Het maakt dus niet uit welk glijmiddel je koopt bij Xman-Store: je kunt dit middeltje met een gerust hart op je condoom doen.